KirsiVisunen Raha ei kasva puussa

Millä tiellä YLE? Toimittaja Jari Korkki irtisanottiin..

Yleisradion kokenut politiikan toimittaja Jari Korkki on irtisanottu YLE:stä lokakuun lopussa. Hän on ollut niitä harvoja toimittajia, joiden ohjelmia seuratessa ei ole kiireen tuntua ja joka kuuntelee ja vie asiaa syvemmälle kysymyksiin. Päästään pohdintaan ja analyyttisyyteen. Olen pettynyt. Ongelma ajankohtaisohjelmissa on väliin, että toimittajan oma kanta heijastuu liikaa ja ei ole riittävästi rauhallista kuulemista ja keskustelua toimittajan keskeyttäessä ja joskus jopa ilmeillessä haastateltavalle erimielisyytensä merkiksi.Katsoja alkaa keskittyä tähän pinnanalaiseen aggressioon, joka alkaa sävyttää koko keskustelua. Jari Korkki on kohdellut haastateltavia ystävällisesti ja neutraalisti. Yhtenä esimerkkinä otan 1.12 A-talkin, jossa aiheena oli kansan ja mielipiteiden kahtiajakautuminen. Toimittaja oli luonut tilanteen, jossa oli neljä yhtä vastaan. Asia mitä piti käsitellä, todetui katsojien silmien edessä käytännössä. Perussuomalaisia syytettiin ja onneksi ainoa vastaaja PS nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila osasi asiansa. En todellakaan halua katsoa ohjelmia, joissa toimittaja keskeyttää, on itse hermostunuees ti äänessä, hyppii asiasta toiseen ja kaiken kukkuraksi järjestää jonkinlaisen piinapenkin haastateltavalle. Katsoja voi jopa sijaistraumatisoitua haastateltavan häpäisystä. Meille katsojille tätä Ylen päätöstä ei avata. Miten Yle aikoo taata sen, että ajankohtaisohjelmissa ei pyritä muokkaamaan katsojien kantoja ja olla oikeassaolijoita oman vakaumuksen mukaisesti? Kysymys on sananvapaudesta.Tutkimusten mukaan pääosa toimittajista on puna-vihreää suuntausta kannattavia. Heidän tulee kuitenkin pystyä työssään olemaan tasapuolisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Toimittaja Korkin katoaminen ruudusta on tosiaan harmi. Analyysisi hänestä oli osuva. Jari Korkin motto oli jotain sen suuntaista, että hänen tehtävänsä on antaa kullekin haastateltavalle tilaa selittää kantaansa. Sen hän tosiaan teki.

Onko potkujen syystä mitään tietoa?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Onko potkujen syystä mitään tietoa?"

- Eipä taida olla. Luulen, että syyt eivät tällä kertaa liity varsinaisesti ammattiin tai ammattitaitoon, vaan johonkin muuhun, ehkä työyhteisökysymyksiin.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Paljon menee, kun Korkki on ummessa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Korkki kun ei omaa vihervasemmistolaisia arvoja niin hänhän ei YLE:lle kelpaa. On liian rehellinen ja avoin, ei politrukki. Joten potkuthan siitä seuraa.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

YLE ei tarvitse välittää kuluttajista. YLE puhe radion puolella oli ilmeisesti saavuttanut ja erittäin suuren suosion saanut vääränlaisissa kuulijoissa joten YLE puheelle tuotiin hömppäohjelmaa, urheilua ja viimeisimmässä katsojien silmille sylkemisessä musiikkia jotta vääränlaiset kuulivat saatiin karkoitettua kanavalta. En tiedä kuinka YLE puheella kävi koska en enää kuuntele kun taas ennen en kuunnellut mitään muuta. Urheilun ajaksi sammutin radion ja hömpän ajaksi ajattelun mutta..
Nyt kyllä lauantaiaamujen järjestys menee uusiksi..
Puolueetonhan punavihreä kaupunkilainen liberaali YLE ei ole yrittänytkään kuin juhlapuheissa olla mutta että potkut ehkä parhaalle toimittajalle..

Käyttäjän EsaSilander kuva
Esa Silander

"Tutkimusten mukaan pääosa toimittajista on puna-vihreää suuntausta kannattavia." Minkä tutkimuksen? Minkä toimituksen? Ylellä on koomuslainen johto kepulaisilla täydennettynä. Piste.

Toimituksen poiminnat