KirsiVisunen Raha ei kasva puussa

Kuinka kalliiksi halpatyövoima tulee?

 

Olipas loistava PS tuumaustunti työvoiman saatavuusharkinnan poistamisehdotukseen liittyen.
Katso youtubesta Työmiehen tuumaustunti 26.10.2018.

Mukana  tutkija Samuli Salminen ja poliittinen suunnittelija Riikka Purra sekä puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Suosittelen katsomaan videon, niin ymmärtää miten asiaa  yritetään hämärtää joko tarkoituksella tai tietämättömyydestä. Tieto on vastalääke tyhmyydelle.

Saatavuusharkinta on sovittu, koska sillä halutaan suojella suomalaista matalapalkka-alan työntekijöitä joutumasta kilpailemaan koko maailman työntekijöiden kanssa työpaikoista. .

Tällä hetkellä pääosa puolueista, kokoomus etunenässä, ajaa saatavuusharkinnan poistoa.Tutkija Samuli Salminen Suomen Perustasta on nyt koonnut 100-sivuisen tutkimuksen, jossa tilastojen valossa pyritään saamaan kokonaiskuva, mitä saatavuusharkinnan poisto aiheuttaisi.Tutkimusta voi tilata kirjasena Suomen Perustasta. Katsomalla videon saa keskeisistä johtopäätöksistä hyvän käsityksen.

Ruotsi on poistanut saatavuusharkinnan ja sitä pidetään perusteena, vaikka pääosa Euroopan maista on säilyttänyt sen.

Yhteenvetona poisto aiheuttaisi sen, että yritykset hyötyisivät saadessaan työvoimaa, joka tekee halvalla työtä esim siivoojana, ruokapalveluissa, rakennusalalla. Yleinen palkkataso siitä johtuen ei nousisi ko. aloilla ja suomalaisen työntekijänkin mahdollisuus selvitä ilman toimeentulotukea kärsisi. Yhteiskunta, eli veronmaksajat, joutuvat tulonsiirtoina ja toimeentulotukena tukemaan maahanmuuttajia ja hyöty menisi yrityksille.

Tilastojen mukaan muutaman maassaolovuoden jälkeen tulotaso maahanmuuttajilla laskee ja lopputulema on, että kansantalous jää miinukselle.

Asiaan kunnolla perehtymättä tai tarkoituksella hämätäkseen jotkut poliitikot mainostavat saatavuusharkinnan poistoa sillä, että näin saadaan Suomeen korkeastikoulutettuja osaajia. Harhautusta. Jo nytkin korkeastikoulutetuilla on ollut väylä tulla ilman saatavuusharkintaa.

Syyksi sanotaan myös, suomalaisia ei saada työhön, jos palkka on alle 1200e/kk. Syy ei ole työvoiman huono saatavuus, vaan huono palkka! Tälläkin hetkellä ELY-keskuksen päätöksellä saatavuusharkinta on poistettu Uudeltamaalta siivoojilta ja rakennustyöntekijöiiltä.

Erinomainen video, suosittelen katsomaan.
Ja Riikka Purra on loistava!

Perussuomalaiset eivät kannata saatavuusharkinnan poistoa.

Saa jakaa. Ottakaa kantaa ja katsokaa video.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Toni Rintala

Jotta yritykset saavat halpatyövoimaa, suomalaisia verotetaan enemmän. Veronmaksajat maksavat ulkomaisen työn "halpuuden".
Ei kannata.

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Toni, näin on. Kun Suomi on niinkin kallis maa kun on, niin halpatyövoimalle joudutaan peruselintaso takaamaan tasa-arvoisten sosiaalietuuksien kautta. Se maksaa meille kaikille veroeuroina, joilla hyvinvointiyhteiskunta ylläpidetään.

Käyttäjän KirsiVisunen kuva
Kirsi Visunen

Jep. Kun suitsutetaan, että tarjoamalla maahantulijalle työn autamme häntä, saamme kampaajan, pizzan, siivouksen halvemmalla tulisi samalla muistuttaa, että hän ja perheensä eivät elä useasti saamallaan palkalla, vaan me veronmaksajia maksamme osan. Onko oikein, että vaikka pienituloiset vanhuksen veroprosentti kasvaa ja hän joutuu hakemaan toimeentulotukea tai säästämään lääke-tai ruokakuluissa?

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Itse asiassa tilanne on vieläkin pahempi. Nimittäin, jos suomalainen perhe tuli ennen toimeen suhteellisen pienellä palkalla ilman tukia ja tilalle tulee maahanmuuttajaperhe vielä selvästi pienemmällä palkalla, silloin on kaksi perhettä yhteiskunnan varassa - ei pelkästään maahanmuuttajaperhe. Tulee valtavan kallista yritystukea.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Pitääpä lukaista tuo materiaali netistä, jonka avasin PDF:nä luettavaksi.

Karkea yksinkertaistettu esimerkki:

Koko Suomen työkykyiset, työssäkäyvät eivät enää saa palkkaa. Laitetaan kaikki toimeentulotuelle sekä etuuksille. Katsotaan sitten kuinka hyvin valtion kirstu kasvaa vai katoaako se kirstu syövereihin? Siinä sivussa ostovoima on täysin kadonnut, sitten lakoaa iso määrä yrityksiä jne...

Kun jotain tekee yhdelle, tulee tekemään myös muille.

Toivottavasti tämä ei sitten leviä niin, että halpuus on trendi ja koskee koko väestöä, sitten Suomi on täysin pulassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Halpa työntekijä on veronmaksajille kallis työntekijä. Tätä samaa ole yrittänyt tuoda sille monissa yhteyksissä joissa on ollut puhetta halpatyöntekijöiden tuottamisesta Suomeen. Suomen pitäisi muuttaa monia lakeja että voisimme kohdella ihmisiä eriarvoisesti, esim. slummit kaupungeissa pitäisi sallia jotta halpatyöntekijä voisi asua surkealla palkallaan ilman asumistukia.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

On se vain ihme juttu, ettei Suomalaisia kiinnosta tämä asia "oman oksan sahaaminen". Erikoista että Media varsinkin tutkiva ei ole kiinnostunut asiasta. Ei näemmä vasureitakaan kiinnosta.

Hyvää työtä tehnyt tuo nuori tutkija ja tietysti Riikka Purra on mielestäni melkoisen terävä ja älykäs.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Pienemmät palkat voisivat olla ratkaisu pitkäaikaistyöttömien työllistymiseen. Tätä on ehdottanut esimerkiksi talousnobelisti Holmström.

Käyttäjän KirsiVisunen kuva
Kirsi Visunen

Luin juuri Tekniikka ja talous-lehdestä artikkelin "Työperäisestä maahanmuutosta on tehtävä kansallinen projekti " 26.10.18.

Siinä Teknologiateollisuus ry vaatii saatavuusharkinnan poistoa ja syynä on,kuinkas muutenkaan.. osaajien saaminen Suomeen.

Tekevätkö he tämän tietämättömyyttään tai sumuttaakseen päättäjiä ja kansaa?

Toimituksen poiminnat