Kuinka kalliiksi halpatyövoima tulee?

 

Olipas loistava PS tuumaustunti työvoiman saatavuusharkinnan poistamisehdotukseen liittyen.
Katso youtubesta Työmiehen tuumaustunti 26.10.2018.

Mukana  tutkija Samuli Salminen ja poliittinen suunnittelija Riikka Purra sekä puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Suosittelen katsomaan videon, niin ymmärtää miten asiaa  yritetään hämärtää joko tarkoituksella tai tietämättömyydestä. Tieto on vastalääke tyhmyydelle.

Saatavuusharkinta on sovittu, koska sillä halutaan suojella suomalaista matalapalkka-alan työntekijöitä joutumasta kilpailemaan koko maailman työntekijöiden kanssa työpaikoista. .

Tällä hetkellä pääosa puolueista, kokoomus etunenässä, ajaa saatavuusharkinnan poistoa.Tutkija Samuli Salminen Suomen Perustasta on nyt koonnut 100-sivuisen tutkimuksen, jossa tilastojen valossa pyritään saamaan kokonaiskuva, mitä saatavuusharkinnan poisto aiheuttaisi.Tutkimusta voi tilata kirjasena Suomen Perustasta. Katsomalla videon saa keskeisistä johtopäätöksistä hyvän käsityksen.

Ruotsi on poistanut saatavuusharkinnan ja sitä pidetään perusteena, vaikka pääosa Euroopan maista on säilyttänyt sen.

Yhteenvetona poisto aiheuttaisi sen, että yritykset hyötyisivät saadessaan työvoimaa, joka tekee halvalla työtä esim siivoojana, ruokapalveluissa, rakennusalalla. Yleinen palkkataso siitä johtuen ei nousisi ko. aloilla ja suomalaisen työntekijänkin mahdollisuus selvitä ilman toimeentulotukea kärsisi. Yhteiskunta, eli veronmaksajat, joutuvat tulonsiirtoina ja toimeentulotukena tukemaan maahanmuuttajia ja hyöty menisi yrityksille.

Tilastojen mukaan muutaman maassaolovuoden jälkeen tulotaso maahanmuuttajilla laskee ja lopputulema on, että kansantalous jää miinukselle.

Asiaan kunnolla perehtymättä tai tarkoituksella hämätäkseen jotkut poliitikot mainostavat saatavuusharkinnan poistoa sillä, että näin saadaan Suomeen korkeastikoulutettuja osaajia. Harhautusta. Jo nytkin korkeastikoulutetuilla on ollut väylä tulla ilman saatavuusharkintaa.

Syyksi sanotaan myös, suomalaisia ei saada työhön, jos palkka on alle 1200e/kk. Syy ei ole työvoiman huono saatavuus, vaan huono palkka! Tälläkin hetkellä ELY-keskuksen päätöksellä saatavuusharkinta on poistettu Uudeltamaalta siivoojilta ja rakennustyöntekijöiiltä.

Erinomainen video, suosittelen katsomaan.
Ja Riikka Purra on loistava!

Perussuomalaiset eivät kannata saatavuusharkinnan poistoa.

Saa jakaa. Ottakaa kantaa ja katsokaa video.

KirsiVisunen
Perussuomalaiset Savonlinna

Savonlinna kaupunginvaltuutettu (PS), Maakuntavaltuustoryhmän puh.joht.
Sivistyslautakunnan jäsen.
Etelä-Savon hyvinvointialueen vara-aluevaltuutettu ja aluehallituksen varajäsen. Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ry hallituksen jäsen. Perussuomalaisten Etelä-Savon piirihallituksen varajäsen.
Kuntaliiton valtuuskunnan varajäsen.

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä. Olen 69-vuotias ja eläkkeellä. Kokemus 40 vuotta terveydenhuollossa. Kirjoittamani mielipiteet ovat omiani, eivät puolueen kantoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu