KirsiVisunen Raha ei kasva puussa

Onko Irakin Basra seuraava Dubai?

Vihreät ovat tuoneet esille, että kohulennolla pakkopalautettu Ahmed olisi paennut Basrasta autiomaahan rakentamaansa majaan. Fb-kaverini Markus Kurkela kirjoitti seinälleni omasta näkökulmastaan. "Basra ei ole surkea hylätty rauniokaupunki, vaan Irakin talouden keskus ja yksi maailman tärkeimmistä öljyntuotantoalueista. Sähköä ja vettä on saatavilla, mutta mielenosoitukset koskevat niiden katkoksia. Jälleenrakennus on kovassa vauhdissa, valtava silta on avattu, ostoskeskuksia nousee ja pilvenpiirtäjiä. Sotaa ei ole ja siviilejä ei tapeta umpimähkään. Minulla on sellainen käsitys, että mielenosoituksissa on kuollut kaksi ihmistä ja niistä mielenosoituksista on helppo pysyä poissa. Basra on turvallinen ja mielelläni kävisin lomailemassa siellä. En kiistä palautetun omaa kertomaa, mutta olisi hyvä tietää miksi häntä vainotaan. Mitä ihmettä hän pakenee? Ei tavallisen irakilaisen tarvitse piileskellä Basrassa. Tuollaisesta piileskelystä tulee mieleen kysymys onko tehty jotain rikollista. Jos häntä vainotaan vaikka toimittajan työn vuoksi, niin miksi asiaa ei ole tuotu esiin?"

 

 

Suosittelen katsomaan youtubesta hakusanalla Basra Iraq videon, jonka nimessä kysytään onko Basra seuraava Dubai? Videon mukaan kaupunki on lähes upea. Mikä on totuus? Millainen on todellinen tilanne? Mitä palautettu on tehnyt, kun haluaa piileskellä? Irak ottaa vastaan vain vapaaehtoisesti palaavia ja rikollisia. On täysin epärealistinen ajatus, että Suomella olisi varaa ottaa vastaan kaikki parenpaa elintasoa etsivät. Olemme vastuussa omalle kansallemme. Vihreät tuntuvat epärealistisilta tässä, ikäänkuin he eivät ymmärtäisi tavallisen kansan verorasitusta, jaksamista Suomessa ja niitä ihmismääriä, joita olisi tulossa Suomeen, jos ei selkeää rajaa pidettäisi todellisesta turvapaikantarpeesta. Irakin kohdalla ongelma on, että he eivät ota vastaan ellei halua palata. Se on kestämätöntä. Kun seuraava turvapaikanhakija-aalto tulee, tulee olla valmistautunut. Nyt ei olla. Tunteisiin keskittyminen ei ole hyväksi, vaan asioita tulee tarkastella rauhassa kokonaisuutena ja käyttää vaikka Kantin kategorista imperatiivia apuna,jos ei tiedä mikä on oikein ja kohtuullista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Totta on, että Basrassa (ilmeisesti myös muissa osissa Irakia) on ollut paljonkin mielenosoituksia johtuen eri syistä (esim. työttömyys yhtenä). Yhtenä mielenosoituskohteena on Iranin toiminta ja osaksi johtuen öljyn tuottamisesta. Kysymykseni kuuluu. Miten nuo mielenosoitukset poikkeavat esim. europpalaisista laajoista joa väkivaltaisista mielenosoituksista? Ei kai kaukaisemmissa maissa pidettävät mielenosoitukset ole katsottava ns. huonommiksi? Irakissakin kansalaisilla näyttää olevan oikeus mielenosoituksiin nykyisin. Eikös silloin tuolla kohdin ole demokratia voimissaan?

Mervi Eskelinen

Minäkin lomailisin mielellään Basrassa. Tutustuin Basran tuoreimpiin turvallisuustilanteisiin, ongelma siellä on lähinnä vedenkatokset jne. ei-mitenkään hengen menetykseen liittyviä.
Pakkopalautettava on ilmeiseen piilossa jossain, autiomaassa. Miksi hän muuten julkisuudessa haluaa ilmoittaa, että on autiomaalla. Kyllä mahdolliset vainoajat hänet sieltä löytävät nopeilla ratsuillaan ja maastureillaan.

Toimituksen poiminnat